Hírek

Termékdíj

Jövedéki Adó

Adó-, Számvitel


  Környezetvédelmi termékdíj

Cégeknek/gazdálkodóknak

Könyvelőknek

Termékdíj átalány

Import és a termékdíj


  Jövedéki Adó

Jövedéki változások 2014. (pdf)

Jövedéki változások 2013

Jövedéki változások 2012

EMCS

EMCS 2011

Nemzetközi kereskedelmi lehetőségek

Párlatok előállítására vonatkozó szabályok

Kereskedelmi gázolaj

Webshop - Csomagküldő kereskedelem


  Könyvelőknek szóló ajánlatunk

Következő előadásunk: "Környzetvédelmi termékdíj a gyakorlatban 2012" Részletek

Munkánk során több alkalommal tapasztaltuk, hogy a könyvelők egy része annak ellenére sincs tisztában, vagy félretájékozott a környezetvédelmi termékdíj szabályozással kapcsolatban, hogy NAV (2010-ig VPOP) előadásain vagy a témakörről szervezett konferencián vett részt. Van, amikor a résztvevők a felmerülő kérdésekre kapott válaszokat nem értik vagy nem a feltett kérdésre vonatkozik a kapott válasz. Így az előadásra áldozott pénzt még a ráfordított idő is megdrágítja. Idővel megpróbál információhoz jutni a legközelebb eső pénzügyőri hivataltól, ahol előfordulhat, hogy a telefonon megkeresett vámszervek válaszával sincs megelégedve, mely csak további bizonytalansághoz vezet.

A fentiek esetlegesen a következő okokra vezethetők vissza:

- laikusként hozzákezdve a jogszabályok megismeréséhez azok nyelvezete túlságosan "pénzügyőrős", sokszor áttekinthetetlen kép alakul ki a szabályozásról.
- a szabályozó törvény és a rendeletek az ügyfelekre rótt feladatokat sehol sem tartalmazza egyben leírva, azokat úgy kell "összeollózni".
- a VPOP előadásain a résztvevőket megpróbálják átfogóan tájékoztatni, a témakört nem a gyakorlati oldalról közelítik meg vagy a tájékoztatás egy már meglévő szakmai alapra épül, amely viszont még nem alakult ki.
- a konferenciák szintén kellő alapismeretekre épülnek, sokszor a jogszabálynak csak az aktuális változásait ismertetik (ami jelen jogszabálynál viszont elég sűrűn előfordult az elmúlt években). Nem meglepő, ha az előadás szervezője színvonalas helyre, akár ebéddel egybekötve kínálja "termékét", így ez annak az árában is megmutatkozik.
- a pénzügyőri hivatalok részéről előforduló nem kielégítő tájékoztatás leggyakoribb oka, hogy a telefon túlsó végén levő pénzügyőrnek a megfelelő információk átadásához hosszabb időre lenne szüksége egy rövid hívás időtartamánál, amire a leterhelt hivataloknál nem biztos, hogy lehetőség is van. Az érdeklődő nem tudhatja azt sem, hogy a válaszoló nem-e egy másik szakterületen jártasabb, így termékdíj tekintetében fél információkra alapoz válaszában, segítőkészsége pedig nem arra sarkallja, hogy a megfelelő szervhez, kollégájához irányítsa a kérdezőt.

Amennyiben Ön úgy gondolja, hogy a leírtak ismerősek, akkor tekintse meg könyvelők számára szóló ajánlatunkat:

- cégünk az érdeklődők részére olyan előadást szervez vagy személyre szabott konzultációt tart, melynek célja, hogy azokat a gyakorlati ismereteket kapják meg, ami alapján egyértelműen el tudják dönteni, hogy környezetvédelmi termékdíjjal az adott cégnek/ügyfelének kell-e egyáltalán foglalkoznia vagy sem.

- megismerik a termékdíj szabályozás által érintettek körét

- amennyiben a könyvelő a cégénél kötelezettséget tapasztal, megtudhatja melyek azok a feladatok amelyek rá várnak, mikre kell figyelnie ahhoz, hogy hiányosságot egy ellenőrzés ne tudjon feltárni.

- mindezek olyan eseteken keresztül kerülnek szemléltetésre, melyek leggyakrabban fordulnak elő, vagy Ön által felvázolt gazdálkodói tevékenységen illusztrálva.

- hatósági ellenőrzés menetének ismertetése; melynek keretében mit ellenőrizhet és mit NEM ellenőrizhet a hivatal

- kérésére akár a telephelyéni is felkeressük, így Ön nem vesztegeti idejét felesleges utazással.

- a konzultációs jelleg lehetővé teszi, hogy feltegye kérdéseit

- az előadás célja a gyakorlatban felmerülő problémák megvitatása vagy lehetőség szerinti megoldása.

Csoportok szervezése:

- igény szerint történik, információk a legközelebbi előadásról: >>

« vissza az előző oldalra


Copyright ©2011 BOVA Consulting Kft.